Kennissessie afvallogistiek 13 juli

Als onderdeel van het digitale kennisprogramma van het City Logistics Lab (CILOLAB) organiseren we een kennissessie over de transitie naar duurzame stadslogistiek. Dit keer staan Associate Professor en CILOLAB werkpakketleider Remy Spliet vanuit de Erasmus School of Economics en Wilco Ledderhof als Manager Smart Collection bij PreZero (voormalig Suez) op het – al dan niet digitale – toneel!

Sensoren in afvallogistiek, minder is meer?

Sensoren in vuilcontainers geven data over de vulgraad. Deze data kan gebruikt worden om het inzamelen van afval efficiënter te maken. Maar is het nodig om een sensor te plaatsen in elke vuilcontainer?

De rekening van transport delen

In de transitie naar duurzame logistiek wordt er steeds meer samengewerkt. Transporteurs kunnen klantorders en middelen delen om gezamenlijk efficiënter dan ooit de transportactiviteiten te volbrengen. Maar hoe verdeel je nou de opbrengsten hiervan?

PreZero

Vanuit PreZero zijn we altijd bezig om te onderzoeken hoe we onze inzameling duurzamer en efficiënter kunnen inrichten, mooie voorbeelden hiervan zijn het dynamisch inzamelen van ondergrondse containers, retourlogistiek en green collective waar we door slimmer te werken een grotere impact kunnen realiseren.

Alle kennissessies worden opgenomen en gedistribueerd aan geïnteresseerden via de CILOLAB website en social media kanalen; zo fungeert een opgenomen kennissessie ook als product van het Living Lab.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar janneke.devries@tno.nl.

Dit project maakt deel uit van het Acceleratorprogramme dat (mede)gefinancierd is door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Ministerie Infrastructuur & Waterstaat, Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek (SIA) en de Topsector Logistiek. TKI Dinalog houdt toezicht op de voortgang en de inhoudelijke aansluiting op de innovatieagenda van de Topsector Logistiek.